Ons aanbod

Driedaagse ontdekkingsreis
In een serie van drie dagen van elk een hele dag lang, ga jij in groepsverband en onder begeleiding op een onoordelende manier kijken naar alles wat met jouw eetpatronen samenhangt. Daarbij zul je gebruik maken van methodes uit met name het opstellingenwerk, aangevuld met elementen uit focussen, lichaamswerk, transactionele analyse, NLP en mindfulness.

Op deze wijze creƫren wij voor jou een veilige ruimte om lastige gevoelens aan te zien die met eten te maken kunnen hebben, zoals bijvoorbeeld schaamte, onzekerheid, angst, schuld en eenzaamheid. We kijken met een liefdevolle blik met jou mee naar bijvoorbeeld je behoefte aan controle, de hoge eisen die je aan jezelf stelt en/of de wijze waarop je over jezelf en je lichaam denkt. En we kijken naar de rol die jouw omgeving hierbij speelt of in het verleden speelde.

Ook geven we aandacht aan de positieve eigenschappen in jezelf die je nu wellicht zelf niet ziet of die je tegenwerken, zoals bijvoorbeeld je dienstbaarheid aan anderen, je doorzettingsvermogen, je moed, je gevoeligheid of wilskracht. Samen zoeken we naar een stuk innerlijke heelwording door je contact te laten maken met verdrukte en verwaarloosde delen van jezelf.

Vervolgdagen en/of avonden
Na deze cyclus van drie dagen is het mogelijk een doorstart te maken in een vervolggroep die ongeveer elke vier weken bij elkaar komt voor een periode van een aantal maanden. Meestal op een avond maar de doorstart vindt plaats in overleg. Op deze avonden gaan we nog dieper in op de thematieken die naar boven zijn gekomen bij de driedaagse. Met regelmaat bieden we een vervolgdag aan waarbij het mogelijk is om grotere persoonlijke opstellingen te doen.

Introductieworkshop
Om je kennis te kunnen laten maken met onze benadering van de thematiek organiseren wij regelmatig introductiemiddagen of -avonden. Hier krijg je een voorproefje van de werkvormen die wij gebruiken en wat je zoal bij de driedaagse van ons als begeleiders zou kunnen verwachten. De workshops kunnen ook op zichzelf worden gevolgd.